Månadens ledare

Peter Magnusson

är 44 år och har varit ledare sen 2004/05 i Sollefteå handbollsklubb med ca 150 medlemmar

Varför blev du ungdomstränare?

Min äldsta flicka Maja började spela handboll och eftersom jag själv hade spelat handboll hemma i Skåne blev det naturligt att jag ställde upp som tränare. Sedan slutade Maja men jag har fortsatt att träna laget.

Vad är det som är så roligt med att träna ungdomar då?

Att vara ledare är ett bra och kul sätt att förlänga sitt eget idrottande. Jag fick uppleva mycket skoj under mina aktiva år och nu får man ge tillbaka lite till idrotten. Sedan måste jag säga att jag även gillar sammanhållningen som blir kring ett lag. Dessutom tycker jag om pulsen man får av att tävla.

Hur ser din träningsvecka ut?

Just nu tränar jag två lag så det blir 4-5 kvällar i veckan. Flickor födda 99/00 har jag haft i över tio år, vi började när de var 6-7 år gamla och har hållit ihop sedan dess. Jag tränar även pojkar födda 08/09 där min yngsta son spelar.

Du har också fått ett hedersuppdrag?

Det stämmer. Jag ska nästa säsong träna länslaget för tjejer födda -03. Det blir de bästa spelarna från Ångermanland, Jämtland och Medelpad

Ditt bästa idrottsminne?

När vi lyckades kvala in till steg 4 i Stockholm, det var stort att få åka iväg med Sollefteås flicklag och möta storklubbar som Skövde under en helg. Det blev förvisso tre förluster men vi var där och vi njöt av varje sekund.

Hur ser verksamheten ut i Sollefteå Handbollsklubb?

Det är full snurr. Det finns tio lag i seriespel, både pojkar och flickor. Sammanlagt är det upp emot 150 ungdomar som finns i klubben. Tyvärr har vi inga seniorlag just nu men det kanske kommer i framtiden.

Avslutningsvis, vad säger du om jag säger Anton Halén?

En kille som är fostrad här i Sollefteå och som har nått toppen. Han spelar nu i Bundesliga i Tyskland som proffs och även provat på landslaget. Vi har dock fler som kommit långt. Hanna Grönlund som jag själv tränat i många år spelar nu i elitlaget Irsta från Västerås och Gustav Näslund har fått kontrakt med Skånela i Allsvenskan. Det går att nå långt även om man kommer från lilla Sollefteå

2017-04-21T13:21:59+00:00 april 20th, 2017|